3 tips voor een gezonde lunch

Lunchen is een belangrijk onderdeel van de dag en van je eetpatroon. Waar sommigen ervoor kiezen om hun ontbijt over te slaan, geldt dat niet voor lunchen: dat doet iedereen eigenlijk wel. Natuurlijk wil je daarom wel dat je lunch smakelijk is. Daarnaast is het echter ook van belang dat je lunch gezond is. Je luncht namelijk elke dag; het is onderdeel van je vaste eetpatroon. Het is daarom aangeraden gezond te lunchen. In deze blog lees je 3 tips voor een gezonde lunch!

Gezond lunchen

Voor een gezonde lunch zijn een aantal factoren belangrijk. Op basis van deze factoren, lees je hieronder 3 tips voor een gezonde lunch.

  1. Let op de macronutriënten
  2. Combineer gezonde voeding voor een lekker recept
  3. Houd rekening met je sport

Lees verder voor een toelichting op deze tips!

1. Let op de macronutriënten

Het is belangrijk dat je een juiste balans van macronutriënten hanteert. Dit zijn eiwitten, koolhydraten en vetten. Let er vooral op dat je voldoende eiwitten consumeert, aangezien velen nog te weinig eiwitten eten. Ook voor je lunch is dit dus van belang.

2. Combineer gezonde voeding voor een lekker recept

Je hoeft niet alleen maar brood te eten als lunch; wees creatief! Zo zou je slabladen als wrap gebruiken met kipfilet en avocado. Lekker en gezond! Een ander voorbeeld: een bakje kwark met fruit (banaan, druiven, frambozen, etc.). Zo kun je ook variëren, wat tevens belangrijk is om op de lange termijn gezond te lunchen.

3. Houd rekening met je sport

Het wordt aangeraden regelmatig te bewegen, aangezien dit gezond voor je lichaam en geest is. Daarbij is het gebruikelijk om je voeding aan te passen op je sport, vooral als je een bepaald doel wilt bereiken. Iemand die aan fitness doet, heeft als doel bijvoorbeeld meer spiermassa. Hierbij maken ze vaak gebruik maken van sportsupplementen. Een eiwitshake is dan heel gebruikelijk. Supplementen werken het beste als toevoeging, zo ook aan je lunch. Dit is dus vooral relevant voor sporters, aangezien gezonde sportsupplementen men helpt met het bereiken van hun doel(en).

Dit vind je misschien ook leuk...