De beste koffie van Amsterdam!

Er gaat niets boven een kop koffie in de ochtend of eigenlijk op elk moment van de dag! Amsterdam staat niet alleen bekend om de vele coffeeshops die meer bieden dan alleen een kopje koffie. Onze hoofdstad is namelijk één van Europa’s meest interessante en vooruitstrevende eet- en koffiescènes. De laatste jaren is er een explosie van cafés waar je ouderwets high kunt worden van cafeïne met de beste professionele koffiemachines. koffieautomaten Wij hebben enkele van de beste koffiehuizen van Amsterdam voor je op een rijtje gezet.

Public Space

Zelf hou ik van strak, modern en industrieel. En laat dat nu net zijn wat Public Space is. Bij uitstek de vetste koffiebar in Amsterdam-Noord! Beton, hout, planten en koffie. Meer is er gewoon niet nodig. Mocht je er nog niet zijn geweest, wacht dan niet te lang. Deze koffiebar in Amsterdam-Noord is namelijk nog niet ontdekt door het grotere publiek, dus juist nu moet je er naar toe. Oh ja, de koffie die ze serveren komt bij Friedhats / Fuku vandaan.

FUKU

Ben je in de buurt van de steeds hippere wijk Bos en Lommer (ook wel BoLo genoemd onder de hipsters), ga dan vooral even naar koffietent Fuku. Deze koffiebar wordt gerund door Dylan Sedgewick en Lex Wenneker, 2e op het World Barista Championship (en misschien wel knapste barista van Nederland). De koffiebar is vrij minimalistisch ingericht, maar wordt opgeleukt door kenmerkende illustraties. Ben je overigens verslaafd aan WiFi, kom dan vooral niet. Hier praten mensen met elkaar.

Wil je thuis een lekker bakkie zetten? Kijk dan op https://www.giocoffee.nl/ voor de lekkerste koffiebonen en professionele koffiemachines.

Dit vind je misschien ook leuk...