Een goede horeca vaatwasmachine is onmisbaar

Het spreekt voor zich dat men in een horecazaak steevast met een niet onaanzienlijke hoeveelheid aan vaat wordt geconfronteerd. Het is helemaal niet interessant om al deze vaat te laten schoonmaken door personeelsleden. Dit niet in het minst omdat de personeelskost op deze manier echt nodeloos wordt verhoogd. Omwille van deze reden is het aanschaffen van een kwalitatieve horeca vaatwasmachine dan ook één van de eerste zaken die eigenaars van horecazaken willen doen. Het aanschaffen van zo’n horeca vaatwasmachine is zeker iets waar grondig over nagedacht dient te worden. Dit niet in het minst omwille van de stevige aankoopprijs. Wij vertellen je er graag op deze pagina alles over!

 Verschillende soorten horeca vaatwasmachines

Dat de ene horeca vaatwasmachine de andere niet is zal al snel opvallen op het ogenblik dat je het aanbod op de markt van naderbij gaat bekijken. Op dat ogenblik kan er namelijk worden vastgesteld dat er een keuze kan worden gemaakt uit drie verschillende opties. We maken wat dit betreft een onderscheid tussen de volgende, drie horeca vaatwasmachines:

  1. Een voorlader;
  2. Een doorschuifmachine;
  3. Een glazenspoelmachine;

Het feit dat er drie verschillende soorten horeca vaatwassers bestaan zorgt ervoor dat het voor iedereen altijd belangrijk is om even goed de verschillende mogelijkheden op de markt te vergelijken voordat je daadwerkelijk tot aankoop over gaat. De onderstaande informatie kan je hier zeker en vast bij helpen.

  Welke horeca vaatwasmachine kopen voor kleine horecazaken?

In eerste instantie is het de moeite waard om even te kijken naar het soort horeca vaatwasmachine welke aangekocht zou moeten worden door een kleine horecazaak. Op dit vlak wordt het al snel duidelijk dat vooral de zogenaamde voorlader erg populair is. Een voorlader is een vrij voordelige horeca vaatwasmachine welke toch in staat is om een voldoende capaciteit te realiseren voor de kleinere horecazaken. Het enige nadeel waar je hierbij rekening mee dient te houden is dat dergelijke machines vrij arbeidsintensief zijn.

De kostprijs die je moet betalen voor een voorlader varieert in de praktijk van tussen de ongeveer 1.000 tot 3.500 euro. Hou er bovendien ook rekening mee dat er bij het kopen van een voorlader een keuze kan worden gemaakt tussen een model van 230 en 400 Volt. Het wordt in de praktijk ten allen tijde geadviseerd om gebruik te maken van een machine met krachtstroom. Is dat niet mogelijk? Dan zal je toch voldoening moeten nemen met een exemplaar van 230 Volt. Let wel, dit zal de horeca vaatwasmachine een behoorlijk stuk langzamer maken. Hou hier dus absoluut rekening mee.

     Wat met grote(re) horecazaken?

Voor grotere horecazaken zal er vastgesteld kunnen worden dat een voorlader niet voldoende is. Daarvoor beschikt ze over een te beperkte capaciteit. In dit geval wordt het dan ook aangeraden om te kiezen voor een zogenaamde doorschuifmachine. Voor het aanschaffen van een dergelijke horeca vaatwasmachine kan je rekening houden met een minimale aankoopprijs van ergens rond de 6.000 euro. Let wel, voor een groter restaurant welke nood heeft aan meer capaciteit geldt dat de aankoopprijs al snel evolueert richting de 8.000 à 10.000 euro. Voor de duurste toestellen kan de aankoopprijs oplopen tot tussen de 20.000 en 25.000 euro, maar voor het merendeel van de horecazaken zijn deze uiteraard niet vereist. De capaciteit van een doorschuifmachine kan variëren van 24 tot 80 korven per uur.

Dit vind je misschien ook leuk...