Waarom zeepdispensers in de horeca noodzakelijk zijn

Handen wassen, handen wassen en nog eens handen wassen. De afgelopen maanden ontkomen we er niet aan. Een goede hygiëne is deze tijd van essentieel belang. Maar waarom is dit nou zo belangrijk? Er zal een tal van studies waaruit is gebleken dat goed je handen wassen de beste manier is om de verspreiding van ziektekiemen, bacteriën en virussen tegen te gaan. Wanneer jij dus voor schone handen zorgt bescherm jij jezelf en anderen tegen het verspreiden van virussen. Naast niezen en hoesten vinden de meeste besmettingen plaats door het verspreiden van ziektekiemen middels ongewassen handen. Het gebruik van instructiekaarten en zeepdispensers zijn daarom onmisbaar in de horeca. In deze blog vertellen we hier meer over. Lees snel meer!

Verschillende soorten zeepdispensers

Een zeepdispenser komt voor in verschillende vormen en maten. Zo zijn er verschillende dispensers die worden ingebouwd en varianten die aan de muur bevestigd kunnen worden. Het voordeel hiervan is dat deze zeepdispensers nu ook beschikbaar zijn in verschillende designs. Dit betekent dat jij nu altijd een dispenser vindt die in jouw huidige horecasetting past. 

Zeeppompjes vs. zeepdispensers

Een veelgestelde vraag is wat het verschil is tussen zeeppompjes en zeepdispensers. Een zeeppompje werkt, zoals de naam waarschijn al zegt, aan de hand van een zuigerpomp. Door het indrukken van deze pomp wordt er een hoeveelheid zeep uit het reservoir gepompt. Een zeepdispenser werkt vaak elektrisch en dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Door middel van een sensor wordt er een exact hoeveelheid zeep gedeponeerd waardoor er geen zeep wordt verspeeld. Een ander belangrijk voordeel is dat men niet aan de dispenser of pomp zit waardoor dit een stuk hygiënischer is.

Dit vind je misschien ook leuk...