Zo houd jij je roestvrijstalen keuken mooi

Roestvrij staal is een afkorting voor RVS en je vindt het overal in je huis. Er bestaat meer dan alleen RVS keukenapparatuur, wellicht zijn je deurkrukken en douchekop ervan gemaakt. Nog bekender is het soort staal bekend van de RVS keukenapparatuur dat je vaak terugvindt in de keukens van restaurants en andere horecazaken. Roestvrij staal, je moet ervan houden. Het is mooi en sterk, maar je ziet snel vlekken en strepen. Wanneer je je fornuis afneemt met een doekje zie je gegarandeerd strepen waar je je mateloos aan irriteert. Hoe onderhoud je nou je RVS keukenapparatuur en hoe hou je het streeploos schoon.

Wat kan je beter niet doen?

Je eerste ingeving om die vlek eraf te krijgen zou misschien wel een metalen schuursponsje zijn, hiermee krijg je sowieso die geharde vlek eraf. Toch kan roestvrij staal niet goed tegen deze sponsjes omdat het een andere soort staal is. Als je wilt dat je keukenapparatuur van rvs zo lang mogelijk mooi blijft raden we je niet aan om metalen sponsje te gebruiken.

Microvezel

Doekjes van microvezel zijn altijd zacht en absorberen vocht heel goed. Het beste is om altijd zachte doekjes te gebruiken omdat die makkelijk schoon te maken zijn. Let er wel op dat wanneer je deze doekjes gebruikt, dat ze helemaal schoon en droog zijn en geen korrelig vuil bevatten.

Glanzend roestvrijstaal

Roestvrij Staal is makkelijk vies te krijgen, maar ook heel makkelijk weer schoon te krijgen. Toch als het schoon is laat het vaak nog vlekjes achter. Deze kun je heel makkelijk schoonmaken met een glasreiniger. Glasreiniger heeft namelijk een ontvettende werking, als je een beetje glasreiniger op een microvezeldoekje spuit en daarmee de oppervlakte van je RVS keukenapparatuur afneemt heb je gegarandeerd glans.

Onderhouden

Na het reinigen en droog maken van je keuken kun je ervoor kiezen om nog een extra beschermlaagje op het rvs te leggen. Dit hoeft niet dagelijks maar het helpt het rvs om beschermd te worden tegen nieuwe vlekken. Hier bestaan speciale reinigers voor.

Dit vind je misschien ook leuk...