Zo kan je de beste pizza maken

Als je liever geen zin hebt om weer een pizza te bestellen, maar het leuker vind om zelf aan de slag te gaan in de keuken, is dit iets voor jou! Hieronder vind je tips om ervoor te zorgen dat jouw zelfgemaakte pizza zeker voor herhaling vatbaar is, en waar iedereen van kan gaan genieten. Bedek hem met jouw favoriete toppings, of dat nou een volledig vegetarische pizza wordt of juist met enorm veel vlees. De keuze is aan jou!

Bedenk eerst hoe je hem wilt klaarmaken

Niet iedereen heeft zomaar een pizza oven thuis liggen. Daarom is het aan jou de keuze hoe je de pizza wilt verwarmen. Wist je dat je ook pizza’s op de barbecue kunt klaarmaken? Neem daarvoor eens een kijkje bij de Grizzly Grills aanbiedingen. Mochten er thuis nog dingen ontbreken voor de barbecue, dan kun je bij The Bastard accessoires waarschijnlijk de laatste ontbrekende dingen vinden. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om de pizza gewoon in je eigen oven te gooien.

De voorbereiding

Allereerst is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de barbecue alvast aansteekt, of de oven voorverwarmd op 200°C en zorg voor voldoende bakpapier op de plaat. Kijk na of je alle ingrediënten hebt die je wilt gaan gebruiken, zo voorkom je dat als je bezig bent met de pizza ineens met lege handen komt te staan. Het kan zijn dat je al een kant en klare pizzabodem hebt, maar mocht je die zelf willen maken kan je bloem met gist en suiker door elkaar roeren. Hier kan je water en zout aan toevoegen, om het vervolgens te gaan kneden tot het helemaal soepel is. Laat dit vervolgens nog even 10 minuten rusten, en dan kan je het gebruiken.

Het bedekken van het pizzadeeg

Vervolgens kan je de tomatensaus over het pizzadeeg. Wil je zelf tomatensaus maken, dan kan je tomatenblokjes mengen met knoflook en kruiden. Als je de tomatensaus hebt verspreid, kan je de pizza beleggen met alles wat je er op zou willen. Dit kunnen verschillende soorten kaas zijn, groenten zoals courgette, cherrytomaatjes en champignons. Misschien vind je het wel lekkerder om er vlees  op te hebben, zoals pepperoni of kip. Zorg ervoor dat alles goed gewassen is voordat je het er op legt.

Het afbakken van de pizza’s

Zoals al eerder genoemd kan je de pizza afbakken in je eigen oven of op de barbecue. Doe dit voor ongeveer 12 tot 15 minuten, zodat de pizza goudbruin wordt. Het kan zijn dat het op de barbecue veel sneller gaat, dus hou dit goed in de gaten. Je kan de pizza als laatste nog garneren met bieslook of basilicum.

Liever een pizza oven gebruiken?

Zit je toevallig met een aantal mensen in een discussie over wat er lekker is op een pizza? Geen paniek. Er zijn ook verschillende kleine pizza ovens te verkrijgen met pannetjes. Zo heeft iedereen een eigen pan die je kunt bedekken met wat deeg. Dit deeg kan je zelf maken maar ook kant en klaar in de winkel kopen. Mochten de pannetjes bedekt zijn, dan kan iedereen zijn eigen mini-pizza maken. Dit kun je voorbereiden door alles al voor te snijden, zoals de groentes en deze vervolgens in verschillende bakjes op tafel neer te zetten.

Ideaal voor een gezellige avond aan tafel, waar iedereen gewoon kan blijven zitten en kan genieten van alles wat zij lekker vinden.

Dit vind je misschien ook leuk...